Egy muszlim véleménye

A napokban beszélgettem egy muszlimmal. Amolyan kulturális muszlim. Azaz kb. úgy muszlim, ahogy a magyarok többsége keresztény: ismeri félig-meddig a muszlim tanítást, de a gyakorlatban nem él a vallása szerint, azaz csak a legnagyobb ünnepeket üli meg, s muszlim templomot csak akkor lát, ha valami családi esemény miatt kénytelen erre. Majdnem ateista muszlim, bár ez nem igaz, mert Istenben azért hisz. A muszlimellenesség ellenében az iszlám pártján áll, de ő maga nem tartja be az iszlám életviteli előírásásait: a felesége keresztény, aki kifejezetten extravagánsan öltözködik, eszik disznóhúst, iszik alkoholt, dolgozik pénteken, nem tartja be a böjtöt, stb. Amikor szóba került az iszlamista terrorizmus, azt mondta, az egészben a legborzasztóbb a nyugat cinizmusa. Amikor meghal egy ilyen terrorista támadásban pár ártatlan ember, jönnek  a menetek, tüntik, beszédek, míg amikor a nyugat nap mint nap ennél sokkal töhb embert likvidált Afganisztánbzn, Irakban, Líbiában, Szíriában, bárhol, ahol a nyugat beavatkozott, akkor ez természetes dolognak minősül, amolyan rossz, de elkerülhetetlen valaminek. Na, ezért nem érez együtt a muszlim világ az iszlamista terrorizmus áldozataival - mondja -, s ebből tévesen azt a következtetést vonják le egyesek, hogy a muszlimok zöme iszlamista, pedig: csak nem tetszik nekik a nyugat kettős mércéje, mely szerint minden egyes nyugati áldozat miatt jajjveszékelni kell, míg a harmadikvilágbeli áldozat még utolsóoldalas hír se a nyugati médiákban. Nem tudtam erre ellenérvet mondani. Magam is azt látom, mindennek a főoka a nyugat agressziója a muszlim államok ellen.
Címkék: iszlám, politika
7
https://bircahang.blogstar.hu/./pages/bircahang/contents/blog/41841/pics/1504153686_800x600.jpeg
iszlám,politika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 7 db hozzászólás érkezett!
maxval 2017-08-29 22:11:27
A gond: ez nem igaz.Az oroszok áldozatainak száma mininális.
Válaszolok
Unknown 2017-08-29 22:03:40
Én se azt mondom hogy az Amerikaiak nem felelôsek egyáltalán a kialakult helyzetért, de az Orosz légierô kevesebb ideje van a területen de több civil áldozatot követeltek mint az amerikai Obama távozásáig mert aztán Trump lazított a szabályozáson aminek az lett a következménye, hogy már most ugyan ott tart mint Obama 4 év beavatkozás után.
Válaszolok
maxval bircaman 2017-08-27 21:41:49
Minden háborúban vannak áldozatok. De nézd meg, kinek az áldozatai vannak többen!
Válaszolok
Valaki 2017-08-27 21:39:11
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Syrian_Civil_WarRemélem az elôzôt azt szarkasztikusan írtad, mert lebombázni egy segély konvojt valamint porig bombázni egy korházat nekem nem tûnik olyan humanitáriánusnak. A törökök meg a kurdokat próbálják elnyomni aztán csodálkoznak ha a saját országukban újra kiélesedik a polgárháborús helyzet.
Válaszolok
maxval bircaman 2017-08-26 17:35:01
Így igaz, nézd meg ki mennyi beavatkozást csinált.
Válaszolok
Laya 2017-08-26 17:29:37
Ja...a zoroszok, törökök meg tiszta humanitárius megvédők..
Válaszolok
pietnik 2017-08-24 20:02:03
....fő oka a Nyugat agressziója a muszlim államok ellen!Stimmt!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?