Sztálin emlékműve

A sok alternatív valóság között a minap a 22033. számúból volt élményem, s különösen egy furcsa épület fogta meg képzelemet. Ez a valóság a II. vh. idejéig azonos a valóságunkkal. Az eltérés az, hogy Anglia és az USA kimaradt a II. vh-ból, azt csak Németország és a Szovjetúnió között zajlott le. S a szovjet csapatok győztek erőteljesen, nemcsak Berlint vették be, hanem egész Európát is, Anglia és pár semleges állam kivételével. Ez a sokkal nagyobb szovjet tömb máshol is sikeresen szerzett magának szövetségeseket, az egyik Brazília volt, mely a kommunista rendszert választotta. Németország itt 1944. április 4-én kapitulált. Sajnos a pontos részleteket nem tudom, nem kaptam elegendő információt ebből a valóságból. A lényeg az, hogy a brazil kormány a Baktérítő és a 44:04-04-es fok kereszteződésében felépítette a hatalmas Sztálin Dómot - Domo de Stalin -, mely egy 444 méter magas struktúra, hatalmas félgömb, melyből egy 1944 méter hosszú út halad a tengerbe, végén pedig egy 1944 méter magas Sztálin szobor van. S lifttel fel lehet menni a tetetjére, azaz egyfajta idegenforgalmi látványosság is. Sajnos nem tudok rajzolni, de megmutatom, hogy ez a hely ma hol van, emlékeim alapján a következőre saccolok:      
3
https://bircahang.blogstar.hu/./pages/bircahang/contents/blog/41454/pics/1503235054_800x600.png
alternatív történelem,érdekesség,sztálin
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
ZorróAszter 2017-07-17 00:48:45
Jó-jó! Csak arra mondtam, hogy Brazília egy kommunista utópia műfőváros, és mi lett belőle. Bár nem tudom, a tervező mennyire volt vad sztálinista. Nekem az rémlik, hogy eléggé szolíd pacák volt egyébként.
Válaszolok
maxval bircaman 2017-07-16 23:22:42
Egész Latin-Amerikában ez így van, leszámítva Uruguayt, Argentínát és Chilét, ahol nincsenek akkora jövedelmi eltérések.
Válaszolok
ZorróAszter 2017-07-16 20:20:42
Nem tudom, a brazilok mennyire voltak sztálinisták, de pár hete a Google Street Viewval megnéztem Brazília várost. Borzasztó.A lakótelepi házak körül magas vaskerítés. Körben nyomornegyedek római erődvillára emlékeztető nyomorúságos, vakolatlan házak. Úgy építve, hogy lehetetlen legyen bemászni vagy akár belátni. Aminek az eredménye a rengeteg vakolatlan fal látványa. Ablak elvétve látszik egy-egy magasabb háznál.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?