Mik a valóságos pártpreferenciák Magyarországon?

Mik a valóságos pártpreferenciák Magyarországon? Amiről senki se beszél. Van először is 40 %, akit semmilyen politika, semmilyen választás nem érdekel. Ezek nem számítanak, mert sose szavaznak senkire. Van még 10 %-nyi fanatikus "baloldali" - a valóságban liberális -, s van 10 %-nyi fanatikus "jobboldali" - a valóságban nacionalista. S van 40 % semleges választó, aki a kisebbik rosszra szavaz, választásról választásra eldöntve, hogy kire szavazzon. Jelenleg  a ballibek maximuma 25 %. Van 10 % biztos szavazójuk, továbbá képesek jó kampánnyal esetleg még 15 %-ot meggyőzni a semlegesek közül, hogy ők a kisebbik rossz. Jelenleg  a Fidesz maximuma 45 %. Van 10 % biztos szavazójuk, továbbá képesek jó kampánnyal esetleg még 35 %-ot meggyőzni a semlegesek közül, hogy ők a kisebbik rossz. A Jobbik nem számít, mert nem önálló erő. A direkt egyik oldalt se választó kicsik - elsősorban ez az LMP, esetleg ez lehet a Momentum is - pedig csak a semleges táborból képesek lecsípni morzsákat.
3
közvélemény,magyar politika,választások
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
ZorróAszter 2017-05-07 07:54:01
A 80% szerintem túlzás. De a többség biztosan az. De mint mondtam, ennek a többségnek egy jelentős részét tudatosan marták ki a politikából.És az ok is világos.Pár hónapja egy régi haverom közölte, hogy befejezte a politikával való bármilyen foglalkozást. Politikai műsorokat nem néznek. Sőt már kizárólag torrentelt filmeket.Pedig ő is mérnök.És nem is tudtam kiszedni belőle, mitől sokalt be. És hiába mondtam, hogy nem megsértődni kellene, hanem ordítani amíg nem késő. Mert így előbb-utóbb lőni fognak.
Válaszolok
maxval bircaman 2017-05-07 07:03:19
A magyarok 80 %-a baloldali, ez tény. Ezért is esélytelenek a ballibek, akik a valóságban jobboldaliak.
Válaszolok
ZorróAszter 2017-05-06 20:20:50
"Van először is 40 %, akit semmilyen politika, semmilyen választás nem érdekel. Ezek nem számítanak, mert sose szavaznak senkire."Ez nem igaz. Ezeket a sajtó és az egy zsebben tartott TELJES politikai elit együttes erővel szándékosan marta el a politikától.Ezek tulnyomó többsége baloldali, aki ha nem lenne elmarva a politikától, bebetonozta volna a baloldalt a hatalomba.Ennek elenyésző része az, aki társadalmi helyzetéből adódóan semmi iránt nem érdeklődik.Kis része kádárista. Nagyobb része különféle egyéb balos.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?