Miért ne kérjünk bocsánatot?

Természetesen nem az udvariassági bocsánatkérésről van szó. Az eleve nem is igazi bocsánatkérés, csupán udvariassági fordulat. Lásd, amikor rálépünk valakinek a lábára a metrón és azt mondjuk "bocs!", vagy méginkább, amikor egyfajta megszólításként használjuk "elnézést, merre van az x utca?". A bocsánatkérés hamis történelemfabrikálás. Hiszen amit megtettünk, az megtörtént, nem tudjuk megváltoztatni. A bocsánatkéréssel azt a hamis látszatot igyekszünk kelteni, mintha semmissé tudnánk tenni a megtörténtet. Ez azonban önbecsapás és súlyos hazugság. A hiteles ember felelősséget vállal életéért, minden cselekedért, legyen az akár a legrosszabb is. A felelőségelhárítás gyerekes dolog, az ilyet kerülnünk kell, ha nem akarjuk hitelességünket eljátszani. Minden cselekedetünk hasznos. A rossz cselekedet haszna az, hogy tanulunk belőle. Ne tékozoljuk el holmi primiví bocsánatkéréssel. Ha megbánunk valamit, mert rájövünk annak rossz mivoltára, ez nagyszerű dolog, ez a bűn felismerése és annak sajnálata, a bűnbocsánat. Ne rontsuk el ezt mindenféle üres bocsánatkérésekkel!
Címkék: bocsánat, bűn, politika
5
bocsánat,bűn,politika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
ZorróAszter 2017-04-29 02:59:02
Mutasson már legalább egy liberális forrást, amelyik azt mondja a fideszről, hogy "A sikerüket annak köszönhetik, hogy a külföldi nagytőke legjobb pincsikutyái, cserébe egyelőre lophatnak mint a szarka a német tulajdonú sajtó támogatásával. Ez a siker titka, nem a segghülye propadanda az említett fogásokkal."Persze hogy a fidesznek és a KDMP-nek annyi köze van a kereszténységhez, mint Orbánnak.Ez nem vita tárgya.Az a kérdés, hogy maga miért megy bele fideszpropagandába Jézus szavai ellenében?Merthát maga honnan tudja, hogy a vétkező megbánta a vétkét, ha nem kér bocsánatot?
Válaszolok
maxval 2017-04-28 19:19:32
A Fidesz és a KDNP nem egyházak, így nem hiszem, hogy lenne önálló kereszténység-koncepciójuk.A nagytőke leghűbb csahosai a ballibek. Te is jól tudod ezt.Öregem, minek ismételgeted állandóan a rég emgunt ls százszor cáfolt liberális közhelyeket? Mire jó ez?
Válaszolok
ZorróAszter 2017-04-28 19:05:32
Mint már többször említettem, csak a hülye fideszesek hiszik, hogy elegendő a vádak visszaforgatása a jelzők kicserélésével. Esetleg csípőből bekamuzni valami kitalált tényt.A sikerüket nem ennek köszönhetik. Ezzel csak hülyét csinálnak magukból. De ahhoz is hülyék, hogy ezt felfogják.A sikerüket annak köszönhetik, hogy a külföldi nagytőke legjobb pincsikutyái, cserébe egyelőre lophatnak mint a szarka a német tulajdonú sajtó támogatásával. Ez a siker titka, nem a segghülye propadanda az említett fogásokkal.:o)Én nem vagyok vallásos. Pusztán felhívom a szíves figyelmét, hogy olyan kijelentéseket tesz, amik ellentétesek a kereszténységgel. Pusztán azért, mert a fideszpropaganda felkapott bizonyos félreértelmezett szlogent bűnről, bűnbánatról, búnbocsánatról.Ebből is az látszik, hogy a fidesz és a KDNP számára a kereszténység annyi, amennyi belőle a hatalomhoz propagandacélből - akár ferdítések által - felhasználható. EZ látsztik Önnél is. Nem is csak látszik - egyenesen ordít.
Válaszolok
maxval 2017-04-28 18:10:38
S mi a kapcsolat a bocsánatkérés és a megbocsátás között? Semmi. Látom, te a kereszténységhez ugyanúgy nem értesz, ahogy a marxizmushoz se.
Válaszolok
ZorróAszter 2017-04-28 17:49:07
Kedves MaxVal!Amikor olyanokat mond, hogy a marxizmus szerint a forradalom utcai lövöldözés, abból világosan látszik, hogy halvány sejtelme sincs róla, mi is a marxizmus, és sose volt.Amikor meg ilyeneket ír, akkor az látszik, hogy önnél a kereszténység is csak politikai divatpóz. Nem több, mint amikor divatos kabátot vásárol.Ajánlom figyelmébe, mit válaszolt Jézus arra, hogy hányszor kell megbocsájtani felebarátunknak.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?