Morognak az álcivilek

Hatalmas műbotrány van, amiatt, hogy a magyar kormányzat szeretné átláthatóvá tenni a civil szervezetek finanszírozását. Pedig a szándék abszolút támogatandó. A tervezet csak a legnagyobb szervezeteket érinti, s csak a külföldi pénzügyi támogatásokra vonatkozik. Mindig nemzetbiztonsági kockázat, ha egy szervezet idegen pénzből működik, de különösen az, ha az véleményformáló tényező. Semmi gond, ha valaki, valamely külföldi tényező véleményt igyekszik formálni egy másik országban, de legyen szíves ezt nyilvánosan tenni. Aki pedig függ valakinek a pénzétől, az annak lobbistája, amit legyen szíves és ne titkoljon. A tervezet ellen tiltakozók listákja gyakorlatilag azonos is azokkal a szervezetekkel, melyek a valóságban nem civilek, hanem lobbisták. Azaz a tiltakozással alaposan ki is lóg a lóláb: ezek a szervezetek le is leplezték magukat.
14
álcivil,civil,magyar politika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 14 db hozzászólás érkezett!
dddoni 2017-04-12 22:25:16
Tisztában vagyok vele, ezért tartom képmutatónak a törvénytervezet. Ahogy téged is.
Válaszolok
maxval 2017-04-12 22:22:57
Közérdek annak ismerete, melyik magyar civil mennyi idegen finanszírozást kap. Ez van a törvénytervezetben.
Válaszolok
dddoni 2017-04-12 22:10:09
Soros és a Norvég alap által finanszírozott alapítványok most is átláthatóan működnek. Épp most töltöttem le például a Transparency International éves pénzügyi beszámolóját. Az egyházakkal és az állami szervekkel is szeretném ugyanezt elérni. Előbb a saját házuk táján tegyenek rendet és mutassanak példát, aztán lehet a civil szervezeteket baszogatni.
Válaszolok
ZorróAszter 2017-04-12 20:30:12
Mint már említettem, a replikázáshoz némi kis intelligencia is kellene. Csak a hülyék hiszik, hogy elegendő a jelzők átírkálása."A civil szervezetek finanszírozása jelenleg átláhatatlan, ez szimpla tény."Nem, ez szimpla hazugság. Az összes civil szervezet összes könyvvitele ellenőrizhető. Azt a vezető büntetőjogi felelőssége tudatában aláírva köteles benyújtani. Ha csak valami is nem felel meg benne a valóságnak, büntetőjogilag felel érte.Az állam pedig törvénytelen megfigyelési és ellenőrzési módszereket alkalmaz velük szemben is, tehát nehezen is tehetnék meg, hogy bármit eltitkolnak.Ellentétben például a letelepedési kötvényeket áruló off-shore cégekkel, akitet ugyanezek a hatóságok az ellenkezőjével támogatnak.
Válaszolok
maxval bircaman 2017-04-12 16:11:23
Te ezen az alapon liberális propagandista vagy, aki komcsinak hazudja magát... Balról kritizálod a liberalizmust, de aztán mindig minden fontos kérdésben mégis a liberális nótát fújod...A civil szervezetek finanszírozása jelenleg átláhatatlan, ez szimpla tény. Legyen az orosz és az izraeli modell: aki külföldi pénzből működik, az jelezze, hogy külföldi lobbista. Mi ezen a gond?
Válaszolok
ZorróAszter 2017-04-12 11:36:13
Mocskos hazug fideszpropaganda.Egyrész mindez nem az első támadás, hanem a kitudja hánydik. Köztük jó pár okádtató. Például a kommandós rajtaütések.Másrészt az is ótvaros hazugság, hogy a civil szervezetek eltitkolhatják a külföldi forrásaikat.Az bűncselekmény lenne, és már rég mutogatnák az akár törvénytelenül beszerzett bizonyítékokat.De az is nagy vicc, ahogy maga kiáll, és azt állítja, nem közönséges fidesznyik propagandista:o)
Válaszolok
maxval 2017-04-12 01:38:19
Ez a te bajod. Soros és a Norvégiai Köztársaság szerinted ne számoljon el, de az egyházak adjanak részletes beszámolót.
Válaszolok
dddoni 2017-04-12 01:34:54
Nem, nem elég.
Válaszolok
maxval 2017-04-12 01:21:04
Másról se kapsz tételes elszámolást. Nagybani elszámolás pedig van: ez a pénz a hitéleti tevékenységre megy. Ez nem elég?
Válaszolok
dddoni 2017-04-12 01:09:26
Lófaszt magánügy. Addig nem, amíg az én adómat költik.
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?