Hogyan nyerhet jövőre a "baloldal"?

Miután a fenti témában láttam már kb. 30 ballib cikket, gondoltam, magam is megírom a választ a kérdésre. A rövid válasz: sehogy. De kicsit hosszabban is megfogalmaznám ezt. Ahhoz, hogy nyerni lehessen egy választáson több esély is van, alapvetően azonban 2 fő pontban foglalható össze ez:
  • a hatalmon lévők politikája olyan rossz, hogy a nép bárki másra hajlandó szavazni, csak bukjon meg az éppen hatalmon lévő gárda,
  • el kell hitetni a néppel, hogy az ellenzék képes jobban képviselni a nép érdekeit, mint a hatalmon lévők.
Lássuk csak! fideszAz első pont nem ér. A Fidesz-kormány nem rosszabb az előző ballib kormánynál. Nem ért el látványos eredményeket, de katasztrófát se produkált. Maradt a lassú fejlődés, mint ami van 1990 óta, maradt a folyamatos elmaradás a nyugattól, amin senki se tudott változtatni azóta. Az ellenzékből csak a Jobbik nem volt még hatalmon, de nehezen hihető, hogy ők rendelkeznének valamiféle csodarecepttel erre vonatkozóan. Azaz a nép nincs kormányváltó hangulatban. A második pontot illetően a ballib ellenzék ássa maga alatt a talajt: mindig olyan érvek mentén kritizálja a Fidesz-kormányzatot, melyek idegenek a kisembertől. Lásd: rossza  rezsicsökkentés, mert csökken a közműcégek profitja. Na most, ki az az ember, akit mozgósítana, hogy pár szegény szerencsétlen nagytőkés jövedelme picit csökken? Ezen még az elkötelezett ballib szavazó is nevet. Röviden összefoglalva: a ballib ellenzék üzenete a választók felé abszurd. Kb. ezt mondják: szolgáljuk ki még jobban a nyugatot, vegyünk részt lelkesen a NATO agresszív politikájában, segítsük a nagytőkét, hogy ne csökkenjen  a profit egy fillérrel se. Na most, erre ki szavaz? Senki.
2
https://bircahang.blogstar.hu/./pages/bircahang/contents/blog/38668/pics/1495889838_800x600.jpg
2018,ballib,magyar politika,parlamenti választások
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Jakab.gipsz 2017-01-19 07:14:32
Tegyük komoly megfontolás tárgyává ezt a kérdést, a vad fantáziálás meg engedett ilyen esetben, de aztán vissza kell térni a kőkemény valósághoz a megvalósíthatósághoz.
Válaszolok
ZorróAszter 2017-01-19 02:09:26
Magyarország egy német gyarmat. Orbán akkor bukik, ha a német gazdáinak elege van belőle és a tolvaj bandájából, és szól nekik, hogy 2018-tól helycsere.Addig az ellenzék játssza a hülyét.Magyarországon súlyos recesszió van, amit elfednek az EU-s pénzek.A recesszió mértéke 5% körüli valójában, ami robban amikor az EU-s pénzek elapadnak.Félő, hogy a németek a nácikat akarják hatalomra juttatni az összeomlás apropójából.Minden jel erre mutat.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?