Liberalizmus és tolerancia


A magyar antiliberálisok zöme NEM ismeri a liberalizmust, s azt hiszi, volt valami korai, jó liberalizmus, mely elfajult. Nos, ez totális tévedés. Pont a klasszikus liberalizmus egyik tana a "tabula rasa" elmélet, azaz az ember agya, tudata szűz, s minden az oktatástól függ. S ha helyesen oktatjuk az embert, az eleve liberális lesz, mert ez a természetes és racionális igazság. Ezt nem a csúnya Soros találta ki a Bilderberg-konferencia uzsonnaszünetében, hanem ez XVII. századi liberális alaptanítás. Azt hiszem érthető, hogy egy liberális se hajlandó elfogadni, ha valaki nem liberális, hiszen ez ellentmond egy liberális axiómának. Azaz az, hogy pl. Orbán hithű liberálisból évek során antiliberálissá vált rejtély minden liberális számára, erre csak az lehet a magyarázat, hogy vagy Orbán megbolondult, direkt gonosz alak lett, vagy valami titkozatos erő lefizette őt. Egy dolog nem lehet: átgondolta, s elvetette a liberalizmust, mert az átgondolás csakis a liberalizmus elfogadásához vezethet. Ha van tehát intoleráns eszme, a liberalizmus első helyen áll e tekintetben. A liberalizmus SEMMI köze a tolaranciához. A liberalizmus a mássághoz pont úgy viszonyul, mint a Vatikán 200 éve a vallásszabadsághoz: elvetette, mert a római pápa szerint a vallásszabadság lényege csak egy: a tévedéshez való jog. Aki nem liberális, az fasiszta vagy kommunista - ez így viccnek hagzik, pedig valóság. A modern liberalizmus szerint tényleg fasizmus minden, ami nem liberalizmus.
4
liberalizmus,politika,tolerancia
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
maxval bircaman 2016-11-04 15:54:08
Ez a történet arra ad választ, hogyan lett Orbán ultraliberálisból liberál-konzervatív, de arra nem, hogyan lett antiliberális. Azaz ennek semmi köze a vitatott kérdéshez.
Válaszolok
ZorróAszter 2016-11-04 06:49:56
Az emberek többsége húsz év manipuláció után se így emlékeznek. Hanem hogy az SZDSZ rápirított a székház mutyi miatt, amiből csurrant-cseppent az Orvbán-bányákba is. Mindeközben megüresedett a hely az un. jobbközépen az MDF kidőlése miatt. Ekkor egy reggel Orvbánunk egy reggel felébredt, és hiretelen ráeszmélt, hogy már nem is lierális, hanem keresztény és demokrata.Azt nem tudom, hogy azt az angyalkát, aki ezt megsúgta neki, nem tudom hogy hívják. Lehet hogy CIAél vagy BNDél arkangyal lehetett.(Úgy tűnik, kivételesen nem Moszadél vagy KGBél arkangyal lehetett.)
Válaszolok
maxval 2016-11-04 00:20:47
A történet lényege: megváltozott Orbán gondolkodásmódja. Mi más?
Válaszolok
ZorróAszter 2016-11-04 00:00:06
Mindenki ismeri Orbánék elilliberálisodásának a történetét. Gondolja, hogy van valaki, akinek mindezt még beadhatja?Szerintem még a fidesznyikeknek sem
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?