Liberalizmus és kereszténység

A ballibek kedvenc szövege, hogy az egyházak ne politizáljanak, hanem maradjanak a templomok falai mögött. Ezt gágogják immár negyed évszázada. Természetesen ha valaki ugyanezt az érvet használja bármi másra, pl. azt mondja, hogy a homokosok csak a négy fal mögött vállalják fel magukat, ugyanezek a liberálisok mélyen fel vannak háborodva. Dehát ez már csak az unalomig megszokott ballib kettős mérce, melynek alapelve: a liberálisok szent joga beleszólni mindenbe, míg mindenki más ne merjen saját szűk területén kívül merészkedni. Természetesen a kereszténységen belül is működik a liberális kettős mérce. Emlékezzünk csak vissza: amikor a Hit Gyülekezet még erősen ballib volt politikailag, a ballibeknek egy szava se volt e felekezet politizálása ellen, ellenben most, amióta ez a felekezet több kérdésben is antiliberális álláspontot képvisel, már hallatszik az egyre erősődő ballib gágogás. S természetesen a ballib Iványi metodista felekezetének politizálása ellen sincs ballib panasz. Most vált  a helyzet azonban viccessé. A ballib megmondóemberek követelik manapság, hogy a magyar keresztény egyházak kövessék többek között a vatikáni argentín sómen-celeb migráció- és iszlamistapártoló álláspontját. Hogy is van ez? A ballibek, akik szerint az egyházaknak nem szabad politizálniuk, kötelesek politizálni? Furcsa... Nézzük, mi a valóság! A keresztény egyházaknak nem feladatuk a napi politikával foglalkozniuk, sőt ha ezt megteszik, szinte mindig hibáznak. Ellenben általános értelemben kötelességük politizálni, utat mutatandó, hogy mi az a politikai álláspont, mely nem egyeztethető össze a keresztény elvekkel. Pl. el kell ítélni a rasszizmust, a pedofíliát, a homoszexualizmust, az eutanáziát. az egyneműek "házasságát", az ateizmust, a keresztényellenességet, stb. - ezek egyike sem egyeztethető össze a keresztény elvekkel. De abban, hogy erre vagy arra a pártra szavazzunk, az egyházaknak nem lehet kötelező, általános útmutatásuk. S arra se lehet, hogy mi legyünk a véleményünk a migrációról - ugyanis  a keresztény elvekkel tökéletesen összeegyeztethető mind a migráció támogatása, mind az ellenzése, mind a semlegesség ebben a kérdésben. Egyébként meg simán lehet valaki egyszerre liberális és keresztény. Természetesen ebben az esetben a keresztény elvekbe ütköző liberális elveket nem vallhatja. De simán hihet valaki a liberális elvek 99 %-ában, ezek ugyanis nem ellentétesek a kereszténységgel.
17
ballib,magyar politika,népszavazás,politika,vallás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 17 db hozzászólás érkezett!
dddoni 2016-09-13 19:43:58
Tudom mi az általánosítás, a kérdés arra irányult, hogy a tudomány hol használja ezt. Az hogy Mariska néni szerint az összes migráns terrorista, még nem lesz tudományos érvényű, ahogy azt birka állítja.
Válaszolok
József4 2016-09-13 13:17:19
a nők alacsonyabbak. ez egy általánosítás, ugyanakkor tudományosan teljesen korrekt. bármilyen tudományos cikket olvasol a témában, abból az általánosításból indul ki, hogy a nők alacsonyabbak. statisztikailag a nők áltagban kb 5%-al alacsonyabbak a férfiaknál, például egy felnőtt férfi átlagosan kb 5%-al magasabb a felnőtt hugainál, nővéreinél. persze minden ember más és más, lehet, hogy a szomszéd épp kisebb a nővérénél, a boltos csaj meg magasabb nálad, de attól még ez az általánosítás igaz.
Válaszolok
dddoni 2016-09-13 00:18:08
Az szomorú.
Válaszolok
maxval 2016-09-12 22:28:03
Nem látok hibát,
Válaszolok
dddoni 2016-09-12 21:40:30
Sejtettem, ezért szólok hogy hol vétetted a hibát.
Válaszolok
maxval bircaman 2016-09-12 15:49:38
Semmi túlzót nem érzek itt.
Válaszolok
dddoni 2016-09-12 11:12:15
Továbbra is várom az általánosítás tudományos értékű definícióját és felhasználási területeit. Hivatkozással légyszi.
Válaszolok
dddoni 2016-09-12 11:07:26
Ha ettől boldogabb leszel, tegyük elé a túlzott szót. Túláltalánosítással követsz el sorozatosan érvelési hibát.
Válaszolok
maxval bircaman 2016-09-12 03:44:33
Csúsztatsz. Kevered a TÚLZOTT általánosítást az általánosítással.
Válaszolok
dddoni 2016-09-12 02:12:27
Lol, mutass már erre a "bevett" módszerre egy tudományos értékű leírást. Én mutatok az ellenkezőjéről, ahol annak nevezik, ami valójában: logikai bakugrásnak. http://pszichorendeles.blog.hu/2014/06/04/a_tulzo_altalanositas_pszichologiajahttp://pszichorendeles.blog.hu/2014/05/25/a_szelsoseges_gondolkodas_es_ami_mogotte_van
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?