Liberális demokrácia nézetek

Érdekesek a liberálisok nézetei a demokráciáról. A szavazás csak addig számít, míg azon "helyes" eredmény születik. Ha nem, akkor baj van. Aki "rosszul" szavaz, az 50-es IQ-jú ostoba paraszt, s a legjobb lenne elvenni tőle a szavazati jogot. Esetleg minden szavazójelölt járuljon először a Ballib Agytröszt elé, s csak annak legyen szavazati joga, akit ez a tiszteletreméltó, független, pártatlan,civil szervezet jóvá hagy. Így lesz igazi felelős demokrácia. A valóság viszont az, hogy ha a lakosság 10 %-a szerint a a lakosság 90 %-a idióta, akkor szinte mindig az a valóság, hogy csak ez a 10 % az igazi idióta. Olyan ez mint a pókerversenyen, van erről egy mondás pókeres körökben. Minden pókerasztalon van legalább 1 balek. Ha azt hiszed, hogy mindenki az rajtad kívül, akkor te vagy az. Most a törökországi puccs kapcsán is azonnal megjelent az az álláspont liberális körökben, hogy nem számít, hogy a törökök zöme Erdoğant támogatja, mert a "demokrácia" nem az ő oldalán van. Úgy tűnik, a modern liberális eszme kezdi felvenni  a marxizmus egyik alaptételét, mely szerint létezik egy tudományosan igazolt igazság, ami miatt nem szükséges az embereket semmiről se megkérdezni, hiszen nyilvánvaló, hogy tudományos igazságokról felesleges szavazást rendezni.  
3
demokrácia,liberalizmus,politika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
ZorróAszter 2016-07-20 00:38:29
Csakhogy nálunk eddig még mindig megszavazták.Egyébként a briteknél is.
Válaszolok
maxval bircaman 2016-07-19 15:52:13
Igazi demokrácia = az emberek önként megszavazzák a nyugati nagytőke akaratát.Áldemokrácia, diktatúra = az emberek nem szavazzák meg a nyugati nagytőke akaratát.
Válaszolok
ZorróAszter 2016-07-19 09:48:04
Kedves MaxVal!Úgy beszél, mintha nemis a fidesz által lenyúlt választási bizottság a fideszesített bírósággal karöltve akadályozták volna meg az MSZP népszavazását hónapokon keresztül, és nem a síkhülye fideszesagy verőlegényei miatt kellett volna visszakozni, mert az már túl pofátlanul jelezte, hogy nincs itt semmiféle demokrácia.És nem a FIDESZ reszelgette volna a választási törvényt 4 sőt immár 5 év óta, hogy a lehető leginkább kedvezzen neki. Amíg szüksége van egyáltalán választásokra.Mi a demokrácia?Egy biztosan nem: semmiképpen sem a többség diktatúrája, mint ahogy ezt ez a segghülye Orbán pampogja.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?