A kommentelés vége

Március 25. az Örömhír ünnepe, ezen a napon tudta meg Szűz Mária egy angyaltól, hogy terhes lesz Jézus Krisztussal. Ez a nap számvetésre is okot ad. Nagyon régi internetes szereplő vagyok. Már a világháló megjelenése előtt is neteztem, ezt kevesen mondhatják el magukról. S már az első időkben megláttam az internetben rejlő hatalmas potenciált a demokráciára. Mára ez teljesen igaz lett: az eddig a hatalom kezében lévő médiákról átterelődött a hangsúly a személyes médiákra, legyenek ezek blogok, fórumok, kommentrovatok, bármi egyéb. A liberálisok kapkodnak is pánikba esve, hogy kicsúszott kezük közül a médiakontroll! Az utóbbi években egyes neves magyar fórumok aktív hozzászólója lettem – elsősorban a blog.hu-n és az idén a liberálisok által szégyenletes módon megfojtott nolblog.hu-n -, ami egy érdekes tapasztalat volt. Azonban most kénytelen vagyok levonni a következtetést: nem éri meg folytatni ezt. Annyi mocsok ömlött rám, hogy egyszerűen meguntam. S nem csak meguntam, de ráeszméltem, hogy lassan magam is mocskos leszek. Mivel nem vagyok saját magam ellensége, abbahagyom. Szomorú tapasztalatom a magyar liberálisok viselkedése. Bár én magam 2008 óta elindultam az antiliberálissá válás útján, valahogy mindig volt egy olyan gondolat bennem, hogy a liberálisok műveltebbek és emberibbek, mint más eszmék hívei. A tapasztalat megcáfolt. Amikor liberális voltam, a liberalizmus ellenfelei nagyjából harmadannnyi mocskot szórtak rám, mint később, amikor már a liberálisok kezdtek támadni engem antiliberalizmusom miatt. Tisztelet a kivételnek (mert mindig volt liberális vitapartnereim, akik képesek voltak emberi módon viselkedni) a magyar liberálisok egy fékevesztett, tomboló, gonosz, rosszhiszemű, műveletlen, tudatlan, primitív, gondolkodni képtelen csürhe, melyet a legjobb lenne likvidálni az emberiség érdekében. Visszavonulásom a kommenteléstől kizárólag a közéleti, politikai témára vonatkozik. S ez a visszavonulás is csakis az idegen cikkek kommentelésére vonatkozik, a saját médiám él tovább, sőt valószínűleg aktívabb is lesz: a kommentírással felszabadult időmet fel fogom tudni használni médiám fejlesztésére.
15
ballib,internet,komment,liberalizmus,médiák
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 15 db hozzászólás érkezett!
maxval bircaman 2016-03-27 22:15:15
Ne tettesd magadat hülyének...
Válaszolok
dddoni 2016-03-27 21:47:44
Ne nevezzük már ellenvéleménynek, amikor indoklás nélkül odaböfögsz valami oltári hülyeséget, sértést, vagy gyűlölködést. Az ellenvélemény úgy kezdődik, hogy "nem értek egyet, mert..."
Válaszolok
maxval bircaman 2016-03-26 17:06:00
Az nem az én bajom, hogy a diktatúrát akaró liberók személyes sértésként élik meg az ellenvéleményt...
Válaszolok
dddoni 2016-03-26 05:43:49
Egy kis helyretétel valóban nem utálkozás. De a fenti megszólalásod és a több száz hasonló már az.
Válaszolok
maxval bircaman 2016-03-26 04:59:40
Egy kis helyretétel nem utálkozás.
Válaszolok
ZorróAszter 2016-03-26 04:43:04
Kedves Pietnik!Jó-jó! MaxValnak mindenki balliba, aki nem Kitartás! Éljen Szálasi!val köszön. De ezt már megszoktuk, nem? :o)
Válaszolok
pietnik 2016-03-26 04:06:16
Aszter ,kérem!Hogy max mitől akadt ki?!Hát attól,hogy sokféle pózban kipróbálta magát,és a kedves-tetves közönség egyikben sem vette a lapot!Nem emlékszem,hogy a hosszú,itt eltöltött kilenc évem alatt egyszer is azt mondta volna max,hogy igazad van!Ja,legfeljebb aLExnek,akivel aztán végül is összekapott.Aztán ott van az a fránya mellétrafa,hogy itt mindenki balliba,meg ajvékoló,történelemhez nem értő,minden maxi elvet félreértelmező ,gyáva phereg!Az a legszebb az egészben,hogy max írásaira tévedve semmiféle konkrét helyzetelemzés,valami realitás kibogozása nincsen,csak bélyegzés,mások leócsmárolása!A múltkor a "Demagóg lista" c.-ű postjához belinkeltem egy Le Monde Diplomatica -cikket,amely a baloldali megalkuvókról, a mai baloldal helyzetéről szól,és inspiráltam arra,hogy azt olvassa el,aztán majd jót vitatkozunk,most már a világba kitentés eredményeként,de semmi reakc!!Igaz,más részéről sem volt.Maradt a balliba nem létező combja,meg a sértődés!!
Válaszolok
dddoni 2016-03-26 04:01:23
Te épp nem vitázol, hanem megbélyegezel és személyeskedsz. Öngól. A harcot kezdd magadnál.
Válaszolok
dddoni 2016-03-26 03:59:30
Te sem érdemben és nem a lényegre reagálsz, cserébe követeledet hogy a te kommentjeidre úgy reagáljanak. Na ez kúrja fel értelmesebbeket. A "Dögöljteke meg mind, beleértve újszülött kölykeiteket." már messze az utálkozás kategória. Ez a cikk egy panaszáradat, hogy beszólogattak neked.
Válaszolok
ZorróAszter 2016-03-26 03:10:50
Egyébként konkrétan mitől akadt ki?Elolvasnám.
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?