Ha lesz háború

Ha lesz háború, most lesz. Szíriában a helyzet elindult a végső stádiumba. A szír kormány hadereje az iráni és az orosz segítségnek köszönhetően nyerésre áll. syria A térképen jelöltem a jelenlegi körülbelüli helyzetet:
  • zöld - szír kormány,
  • sárga - kurd erők,
  • piros - Iszlám Állam,
  • kék - nyugatbarát terroristák.
A piros szín nagysága megtévesztő, mivel az elfoglalt területek zöme lakatlan. Szíriában a lakosság zöme az ország nyugati felében és északon van. Az, aki az egész háborút elindította most azon gondolkozik, tegyen-e úgy, mint Líbiában, vagy hagyni veszni szövetségeseit. Líbiában is ez történt: a kormányerőknek még kb. 1-2 hetük volt hátra a terroristák legyőzéséhez, amikor a nyugat beavatkozott a terroristák oldalán, ily módon meggátolva a kormányzati erők biztos győzelmét. Nehéz megmondani, a liberális agytröszt miben sántikál: hagyja veszni Szíriát vagy mindenáron küzdeni fog érte. Ha ez utóbbi lesz, sietniük kell, ugyanis időközben a kormányerők gyakorlatilag szövetségben a kurd erőkkel folyamatosan növelik területüket, valószínűleg még 2 hét és Aleppo kormánykézre kerül (ezen a héten elvágták a szír kormányerők Aleppo közvetlen összeköttetését Törökországgal). Aleppo Szíria legnagyobb városa (nagyobb a fővárosnál tehát) és a nyugatpárti terroristák általi elvesztése a háború végét jelentené. Utána már csak egyes terrorista gócpontok egyenként való levadászása maradna. Ami biztos: Irakhoz hasonlóan Szíriában is kurd autonóm terület lesz, gyakorlatilag független államként. Most már a szír kormány akkor se lesz képes ezt visszavonni, ha akarná ezt. A fő vesztes nem is a nyugat, hanem Törökország. Törökország be fog avatkozni ebbe, mert nem hagyhatja az eseményeket így. A kérdés csak az, hogy a nyugat ebben támogatni fogja-e a törököket. Ha igen, annak komoly következményei lehetnek, az atomháború sem kizárt. Törökország meg fogja próbálni kiprovokálni, hogy az orosz haderő török területet támadjon, majd erre hivatkozva fogja kérni a NATO segítségét. Ami biztos: Görögország meg fogja tagadni a NATO-alapszerződésben előírt kötelezettségeit, s nem fog segíteni Törökországnak. A görög semlegesség gyakorlatilag az Oroszországgal való szövetséget jelenti majd. Nem kizárható, hogy más országok is a görög modell alapján fognak lépni: Csehország, Szlovákia, Magyarország. Románia és Bulgária pedig meg fogja próbálni a végtelenségig elhúzni a döntést. A világháború megelőzésében a legfontosabb szerepe a kelet-európai NATO-tagoknak lesz. Ha ugyanis ezek együtt kinyilvánítják semlegességüket, nem valószínű, hogy Obama jelképes segítségnél többet nyújt a törököknek. A következő napokban és hetekben sok minden fog eldőlni, ez biztos. Vagy ez lesz a nemzetközi liberalizmus Sztálingrádja, vagy nagyon sokan meg fogunk halni az atomgombák árnyékában.
Címkék: háború, politika
5
https://bircahang.blogstar.hu/./pages/bircahang/contents/blog/25455/pics/1456682714_800x600.png
háború,politika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
hummel 2016-02-21 23:07:21
Nap mint nap felbukkan egy holdkóros aki atomháborút vizionál, az ilyenekkel nem lehet mit tenni meg kell őket szokni, úgyis mindig találni fognak jeleket a víziójukra.Atomháború nem lesz, de a háború Szíriában még beláthatatlan ideig eltart, harcolnak ott a nagyhatalmak: USA, Oroszország, Nagy-Britannia, Franciaország, ott harcolnak a regionális hatalmak: Törökország, Irán, Szaúd-Arábia, Izrael, harcolnak a lokális erők: Aszad-rezsim, Iszlám Állam, kurd milíciák, mérsékelt és radikális felkelők, ki-ki ellen nagy összevisszaságban követni se könnyű.Csak az biztos, hogy sokáig fog még tartani és végül azok maradnak akik a legtovább bírják pénzzel, fegyverrel, és emberrel.
Válaszolok
little 2016-02-08 01:37:21
Bocsánat, ami névtelennek tűnik, az én voltam.
Válaszolok
2016-02-08 01:36:03
Világháború ebből nem lesz. Hogy mi lesz ha továbbra is pénzt, és még nagyobb pénzt adnak az ellenállóknak a nyugati, szaudi oldalról, elképzelhetően egy új Afganisztán. Ha már nem az ma is. Azaz egy olyan helyzet ami nem szűnik meg.
Válaszolok
pietnik 2016-02-08 00:13:36
Úgy látszik,hogy nagyon a háború szélére sodorták a szíriai helyzetet,ráadásul Donbassz is egyre irritálóbb!Most az következik,hogy valamilyen provokáció,mégpedig súlyos fog történni valamelyik hadszintéren!Nem tudom,hogy Putyin türelme meddig fog tartani,ert mindent megtesznek,hogy a medve kinyújtsa karmait!!Pl. nem elég,hogy szír terület fölött lelótték az orosz gépet a törökö,de ráadásul újabb váddal állnak elő a légtérsértést illetően,és külön parancs nélkül lőhetnek a török gépek!Ez azt jelenti,hogy ha átlőnek újra szír területre,és ráfogják a medvére a provót,hát akkor igencsak gáz lesz!És a provokációnak még számtalan variánsa létezhet tervbe véve!Tegnap este a RTL klub bő nyállal interjuvolt lekámzsázott menekülőket,harsogva,hogy az orosz bombázások elől újabb menekült-áradat lép Európába!Ezek ellen nem lehet védekezni,mert az orsz cáfolatok Európa népéhez nem jutnak el,de az oroszokra,Putyinra szórt mocskolódások igen!!Ennek az lesz ránk nézve a következménye,vagy már az is,hogy amerikai megszállás alá kerülünk,célponttá válunk,és az eddig tiltakozó elit hatalma megtartása érdekében beáldozza az országot!!
Válaszolok
ZorróAszter 2016-02-07 23:48:32
Bezzeg mikor én írtam ilyesmit párszor pár hónapja, rá se hederített
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?